Te-ai rătăcit în jungla indiană și de trei zile nu mai găsești drumul spre civilizație. Când să crezi că nu mai ai nicio scăpare, auzi o voce!

Ai găsit unicul leopard vorbitor din junglă. Păcat că vorbește peteleza (nu știai că așa se cheamă limbajul leoparzilor?!) și tu nu ai nici cea mai vagă idee ce înseamnă AB FIMI GLOVO AB IUMIUM’EX”. Iar el asta tot îți repetă.

Vestea bună: se pare că leopardul Leopold e mai creativ decât pare, iar cu niște mișcări agere din gheare îți cioplește în scoarța unui copac o serie de desene – fiecare însoțit de niște cuvinte și o ușoară expresie de exasperare.

E clar că, dacă leoparzii ar fi inventat tiparul, Leopold ți-ar fi scos deja un dicționar. Așa, se descurcă cum poate. Poți înțelege ce vrea de la tine?

AB FIMA GLOVO AB BAAH'EX

AB FIMA

AB FIMOH HAPAH AN IUMIUM'EX

AB FIMI

AB LEOPOLD

AB IUMIUM

AB FIMAH

AB FIMI GLOVO AB IUMIUM'EX

HMMM, UN LEOPARD VORBITOR…

  • Fiecare desen are pe verso cuvântul care îl reprezintă în „limba leopardului”. Semnele de întrebare îți arată textul pe care trebuie să îl descifrezi.
  • Spre exemplu, dacă „ab fima” înseamnă „fata”, iar „ab fimah” femeia, probabil că „ab fimi” sunt oamenii și că „ab” e pur și simplu articolul hotărât
  • Încearcă să determini, din context, privind imaginile, ce înseamnă fiecare cuvânt, iar apoi să folosești acest vocabular pentru a descifra mesajul.

Ai nevoie de ajutor? Trimite pagina unui prieten și vezi dacă se descurcă! Oameni diferiți văd lucrurile din cu totul altă perspectivă și ar putea veni cu idei originale.

Nu merge nicicum? Întreabă echipa The Key. Stăm destul de mult pe Messenger, așa că ne poți trimite un mesaj în care să ne spui la care joc și la care probă te-ai blocat. Răspundem cu hint-uri, nu cu soluții!

Preferințe
Când vizitezi acest site, acesta poate salva informații prin browserul tău, de obice în formă de cookie-uri. Aici îți poți schimba preferințele; ține cont că blocarea unor cookie-uri (precum cele Youtube) poate bloca conținutul care depinde de platforma în cauză.