Tutorial
 
BINE AI VENIT!

Pregătit să începi primul treasure hunt online? Acest gen de joc îți testează logica și puterea de deducție, creativitatea și ceea ce se cheamă „gândirea laterală”: capacitatea de a vedea conexiuni indirecte sau neconvenționale!

Tutorialul are rolul de a te obișnui cu diversele tipuri de indicii și coduri folosite în jocurile The Key, unde instrucțiunile nu vor fi nici pe departe atât de explicite.

În acest tutorial, poți accesa oricare dintre probe, în orice ordine, pentru a te familiariza cu ele. Când crezi că ai soluția, folosește butonul din josul paginii respective pentru a da răspunsul.

proba 1:
FĂ CUNOȘTINȚĂ CU Cezar

Cezar e o fantomă prietenoasă care știe răspunsul la toate întrebările (mai puțin la întrebarea „Ce-i cu cuțitele alea din spatele tău?”). Te va însoți prin acest tutorial, pentru a-ți oferi sfaturi despre cum să descifrezi mesajele.

Adevăratul Iulius Cezar, împăratul roman, folosea un cifru care azi îi poartă numele pentru a trimite mesaje către trupele aflate în întregul imperiu. Aici, ai ocazia să înveți cum se rezolvă un „Caesar’s code”.

proba a doua:
limba leopardului leopold

Te-ai rătăcit în jungla indiană și de trei zile nu mai găsești drumul spre civilizație. Când să crezi că nu mai ai nicio scăpare, auzi o voce!

Ai găsit unicul leopard vorbitor din junglă. Păcat că nu vorbești limba lui. Vestea bună: se pare că leopardul Leopold e mai creativ decât pare, iar cu niște mișcări agere din gheare îți cioplește în scoarța unui copac o serie de pictograme – cred că vrea să te învețe limba lui!

proba a treia:
înainte și înapoi

Trei cuvinte. Zero legătură între ele.

Sau?

Încearcă să găsești conexiunea ascunsă și, mai mult, să găsești următorul cuvânt din serie.

proba a PATRA:
ECUAȚII FĂRĂ NECUNOSCUTE

Gândirea laterală nu e ușor de definit. E important să te poți uita la un indiciu și, fără prea mult ajutor, să te gândești în ce mod ar putea fi rezolvat.

Lucrurile, de obicei, nu sunt chiar ceea ce par.

proba a cincea:
MESAJEMOJI

Cu un pic de experiență în lumea indiciilor și cifrurilor, o să te gândești destul de ușor la ce înseamnă un cod format doar din două simboluri 🙂

Să vedem dacă îl descifrezi pe cel de aici!

proba a șasea:
MISTERUL TEMPLULUI AZTEC

O serie de inscripții misterioase descoperite în templul de la Ciocolatelaxlu i-au pus în încurcătură pe cei mai mari arheologi ai lumii. Nu seamănă cu niciuna dintre limbile folosite în istoria continentului sud-american, și nici cu simboluri din vreo limbă vorbită azi oriunde pe Pământ.

Să fie un mesaj extraterestru? S-ar putea ca soluția să fie mai ușor de găsit!

Preferințe
Când vizitezi acest site, acesta poate salva informații prin browserul tău, de obice în formă de cookie-uri. Aici îți poți schimba preferințele; ține cont că blocarea unor cookie-uri (precum cele Youtube) poate bloca conținutul care depinde de platforma în cauză.