Misterul templului aztec
Inscripțiile misterioase de la Ciocolatelaxlu
Pe un perete al templului, ai găsit inscripțiile de mai jos. Poți descifra alfabetul ăsta ciudat?
un alfabet puțin diferit

Orice scrijelitură poate funcționa pe post de literă, dacă măcar doi oameni cad de acord asupra înțelesului ei.

  • Fiecare simbol reprezintă o altă literă a alfabetului, așezată într-un tip de „grid” pe care îl poți deduce din forma simbolurilor.
  • Există mai multe variațiuni ale fiecărui simbol, din moment ce lângă ele au semne mai mici. Asta înseamnă că literele alfabetului au fost plasate în mai multe griduri identice și numerotate.
  • Gândește-te cum ai putea aranja alfabetul (fără diacritice, ca de obicei) în structura necesară.

Dacă nu ai rezolvat niciodată astfel de coduri, în acest tutorial îți punem la dispoziție și legenda completă a cifrului, pentru a vedea ce înseamnă fiecare simbol și cum funcționează acest gen de puzzle. 

Dă un click aici pentru a vedea legenda într-un tab nou.

de data asta, e un pic mai complicat. introdu propoziția decodată exact așa cum a reieșit din transcriere, inclusiv litere mari/mici, semne de punctuație și spații.

Ai nevoie de ajutor? Trimite pagina unui prieten și vezi dacă se descurcă! Oameni diferiți văd lucrurile din cu totul altă perspectivă și ar putea veni cu idei originale.

Nu merge nicicum? Întreabă echipa The Key. Stăm destul de mult pe Messenger, așa că ne poți trimite un mesaj în care să ne spui la care joc și la care probă te-ai blocat. Răspundem cu hint-uri, nu cu soluții!

Preferințe
Când vizitezi acest site, acesta poate salva informații prin browserul tău, de obice în formă de cookie-uri. Aici îți poți schimba preferințele; ține cont că blocarea unor cookie-uri (precum cele Youtube) poate bloca conținutul care depinde de platforma în cauză.